Buy VPN - Never trust a VPN Provider that doesn't take Bitcoin
Welcome everybody to the new FrostWire forums.

Expect a bit of breakage the following days as we adjust to this new platform.

We thank you for your patience.
-FrostWire Team

Issue 6.3.1 freezing?

edited October 2016 in Open Discussion
Hello everyone. This is my first post so I hope I get things right :?

I run on Windows 8.1 with Avast virus security and have done for over nearly 2 years. I've been using Frostwire for roughly the same period and have found it great for downloading music & movies so, firstly, thanks to the team for developing a great torrent file share site. 10/10 to you all.

Up until the latest update to version 6.3.1 (build 186) Frostwire had been working brilliantly. Always returned good search results, almost, immediately and was downloading at a great speed. BUT with the new build it freezes and takes around 5 minutes to return to life showing the search results. Once I have found the one I want to download it freezes, again, and takes around the same length of time to start the download. Could this be a possible bug in the build? Can I "downgrade" to an earlier version and,if I can, how do I do it?

I hope you are able to help. Many thanks

Comments

  • I was having the same issue with 6.3.3 build 189 (very current)
    Vista updated (yeah, ancient I know)
    Java 8 Update 91
    etc etc just as it all should be.
    I had tuned Frostwire OFF (disabled) in my Firewall, then on again (re-enabled).
    Still had the problem.
    Checked my Firewall again and Frostwire was NOT enabled.
    Happy to accept I err'ed re-enabling it.
    Re-enabled it again. closed firewall panel. re-opened it. Double checked. All OK.
    And Frostwire works just fine now.

    NB.
    The "freezing" I experienced was with the user interface. ie Once it started a download everything on the Frostwire screen went ...VERY slowly...
    Dragging a torrent link into Frostwire exacerbated it. Trying to open a torrent via the File section also seemed to initiate the problem or make it worse.
    BUT, behind the scenes, the download WAS continuing although it wasn't showing on the screen. Needed patience.
    But now I know it was my firewall AOK.
  • Cheers MeerKat - Just ran through your reply and my firewall had Frostwire enabled but did the standard thing with computers..."if it doesn't work turn it off and restart it" So I disable Frostwire, turned of my pc, restarted everything and enabled Frostwire. I now actually have the download list displaying (which it wasn't showing before) but Frostwire still running slow. That's a solution for another day.

    Thanks for the suggestion
  • Hi there, FrostWire Developer over here, please try this, we think it might fix the issue.

    Please let me know if it did solve your problem, thank you for your patience and for taking the time to letting us know!

Leave a Comment